Textilvård

Under våren har vi haft en bra period med fina uppdrag och förfrågningar, vi har tyvärr inte vunnit alla uppdrag men ändå haft intressanta kunder. Vi hoppas förvalta dessa och få återkommande uppdrag.

Sommarstäd

Vi jobbar mycket under sommaren då många företag har lägre bemanning då eller en önskan att tvätta rent mattor och möbler inför höst och vinter. Vi jobbade på fram till v.30 och tog då lite paus.

Tillbaka på jobbet!

Nu är det v.31 och vi är tillgängliga för de som behöver hjälp att rengöra möbler eller mattor, precis som innan åker vi ut på plats hos kunden och tvättar inredningen.

Planer för året

Vi ska under året försöka bygga om hemsidan lite och även dra igång en webshop/onlinebokning för våra produkter och tjänster. Dels är det en kanal att nå oss lättare och sen efterfrågas våra produkter i större utsträckning än tidigare, webshop känns som en smidig lösning då för både företag och privatpersoner.

Ha en fortsatt varm och fin sommar!

Söker du arbete?

Vi söker personal till Nordisk Interiörtvätt pga ökad efterfrågan av våra tjänster och produkter.

Är du eller känner du en arbetsvillig person som är noggrann och trevlig så be dem ta kontakt via mail på: info@nordiskinteriortvatt.se

Det gäller i första hand textilvård vilket innebär impregnering och rengöring av möbler och mattor ute hos kunder i framförallt Göteborg. Du behöver ingen erfarenhet då du jobbar i team med en kollega som lär upp dig.

Kan man tillföra andra byggstenar som digital marknadsföring eller hjälp med försäljning är det ett plus.

Arbetet är dagtid på vardagar i första hand. Mer info efter första kontakt.

Välkommen!

Möbeltvätt

Tack SEO Design!

För att vi fått hjälpa er.

Möbeltvätt

Seo design ska byta lokaler och vi har hjälpt dem att städa upp heltäckningsmattan i lokalen men framförallt har vi rengjort alla textila möbler så de är fräscha för personal och besökare.

För mer info om möbeltvätt klicka på http://www.nordiskinteriortvatt.se/mobeltvatt/Möbeltvätt

Nordisk interiörtvätt utför mattvätt och möbeltvätt

Rengör din altan!

Rengöra altanen?

Efter sommaren 2017 så har det passerat höst och vinter. Nu har äntligen snön smält och solen är framme så det är dags för många att börja preppa uteplatsen för sommaren.

Ofta är trädeäcket lite misskött och det har växt alger och annat som gör att ditt trädäck blir mörkt och missfärgat. Vi åtar oss att göra rent lite trädäck när vi får frågan och delar med oss några tips…

Gör rent ditt trädäck så här:

 1. Röj av alla möbler och saker så det är helt fritt.
 2. Välj helst en mulen eller regning dag.
 3. Spola altanen rikligt med vatten.
 4. Lägg på rengöringsmedel, vi lägger ut en högkoncentrerad blandning av gulsåpa på däcket. Ca 10-20m2 beroende på hur snabbt du kan skrubba. Det finns andra medel också för trädäck och följ då anvisningarna. Vi använder dock oftast såpa eller algrent.
 5. Skrubba med rotborste eller ett skurblock, har du möjlighet så kan jag rekommendera att hyra en skurmaskin med svart (lite grövre) skurblock. Du gnuggar då loss alger, mossa och missfärgningar som ligger på ytan av träplankorna. Du slipar också ner eventuella flisor och små ojämnheter som kan uppkomma efter vintern. Obs! se till att ytan är blöt hela tiden!!
 6. Spola den ytan du skrubbat, vi brukar spola med högtryckstvätt i mellan plankorna för att få bort allt kladd som lossnat, därefter sköljer du av hela den ytan som är skrubbad. Var noga så du får bort allt kladd som du skrubbat loss annars torkar det fast igen.
 7. Upprepa till hela altanen är tvättat och sköljd.
 8. När allt är rent så moppa ytan igen med en 10% blandning av vatten och såpa så blir det mjuk och lite smuts avvisande.

Om du inte hinner eller orkar hyra maskiner och köpa medel samt utföra ovan instruktion så är du välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig!

Här ser du oss in action! : https://instagram.com/p/Bh_fS36DIbM/

Välkommen!

info@nordiskinteriortvatt.se

 

Hur behandlar du behandlar fläckar på textil?

Fläckar på textil?

Det finns mycket husmorstips på hur du ska lösa en fläck.
Du har säkert hört om salt på för att det ska suga upp, salt används också närman färgar textil och det är för att fixera färgen…. Inte bra.

Vitt vin på rött vin för de ska neutralisera? Funktionen du applicerar är spädning och det kan du göra med vatten, vitt vin är ofta sött och du lämnar därför istället sockerrester som kan återsmutsa mattan snabbt.

Gör så här med din fläck!

Vi samarbetar med James som är en holländsk tillverkare av fläckborttagningsmedel för möbler och mattor. De har en fläck guide som är väldigt bra. Där står det hur du ska handskas med en färsk fläck och med en ”intorkad” fläck. Mycket bra och vi på Nordisk interiörtvätt använder denna rådgivning dagligen under våra uppdrag.

James starterset

Om du behöver behandla fläckar så rekommenderar vi att du använder ett starterset från james. Det innehåller både fläck guiden samt små behållare av de medel du behöver använda. Priset är 299kr ink moms och frakten är 45 kr med postbrev.

Välkomna!

Nordisk interiörtvätt
info@nordiskinteriortvatt.se

Salone del mobile 2018

Salone del mobile 2018

Just denna vecka pågår i Milano en mässa som heter Salone del Mobile.
Det är en mässa för arkitektur, design och form som har många besökare från hela världen inte minst från svenska inredningsbranschen. Det är beräknat att komma ca 300000 besökare från 165 länder.

På mässan kan du hitta inspiration för kök, badrum, hotelrum, sovrum med alla former av tyger, möbler, ytskiktsmaterial, färger och strukter. Det är över 2000 utställare på en samlad yta av 200000 m2.

Här kan du läsa mer: https://www.salonemilano.it/en/manifestazioni/manifesto.html

Mässan är högst aktuell för oss på Nordisk interiörtvätt då vi kommer få arbeta med skötsel av de textilmaterial som besökarna får inspiration av på plats. Spännande!

Väl mött!
Nordisk interiörtvätt

info@nordiskinteriortvatt.se

Enklaste sättet att sköta din matta!

Dammsug din matta.

Det enklaste sättet att sköta din matta eller ditt textila golv är att dammsuga regelbundet. Mattorna är fantastiska golv då de är relativt billiga att lägga in och de kan påverka mycket genom sänkt ljud och buller samt ger en stor påverkan på inredningen genom färg och mönster.

Varför dammsugning?

En matta är till skillnad från ett hårt golv en ojämn struktur vilket gör att smuts, damm och partiklar fastnar på mattan. Det är jättebra för då virvlar de inte runt i luften. Man behöver då dammsuga upp det som fastnat på mattan för att det inte ska tryckas ner i mattan. Trycks smuts ner i mattan så är det svårare att dammsuga upp och det påverkar mattans flexibilitet och dess livslängd.

Vilken dammsugare ska du använda?

I hemmiljö kan du gott använda en vanlig dammsugare som har en påse med plats i. I offentlig miljö och på entremattor där det är mer trafik från fötter bör du använda en borstvalsdammsugare som river lite mer. Den får helt enkelt upp mer damm och smuts från mattan.

Hur ofta ska du dammsuga?

I hemmiljö räcker veckovis dammsugning, eventuellt ett par gånger i veckan runt entren.

I offentlig miljö bör man först tänka förebyggande med en genomtänkt entrezon som har mattor som kan skrapa av så mycket smuts och vatten som möjligt innan man kommer in i lokalen.

 • Högtrafikerade områden som entre och korridorer bör dammsugas dagligen.
 • Mediumtrafikerade område som korridorer och runt arbetsplatser ca 2 ggr per vecka.
 • Lätt trafikerade områden som mötesrum etc räcker ca 1 ggr per vecka.

Mer info här:Mattvätt, heltäckningsmatta i matsal

Fråga oss här: info@nordiskinteriortvatt.se

Mattvätt möbeltvätt textilvård

Möbeltvätt under året 2017 är slut och 2018 börjar.

Möbeltvätt 2017

Vi har nu avslutat 2017 som är vårt hittills bästa år.
Fler nya kunder samt mer och större uppdrag från våra befintliga kunder och samarbetspartners.
Vi är jätteglada för detta!

Möbeltvätt i Göteborg är vårt vanligaste uppdrag helt klar. Vi känner att vi verkligen gör skillnad här och kan med säkerhet känna att kunden är nöjd när vi lämnar tillbaka möbler efter utfört uppdrag. Skoj!!
Mattvätt i Göteborg är också vanligt, då oftast med större ytor av heltäckningsmattor på kontor.

Göteborg

Göteborg med omnejd är vår vanligaste ort för de uppdrag vi får vilket är naturligt idag.
Vi har tvättat textil inredning för fastighetsbolag, inredare, sjukhus, hotell, kontor, restauranger mm.
Från Stockholm får vi också en hel del förfrågningar om möbeltvätt och mattvätt.

2018 Möbeltvätt och mattvätt

Under 2018 har vi som fortsatt mål att skapa riktigt nöjda kunder som ser stor skillnad efter vi har utfört våra uppdrag inom mattvätt och möbeltvätt. Att våra kunder återkommer år efter år ser vi som ett fint kvitto på att vi gör ett bra jobb. Att få vara en del i den nya vågen med miljötänk och hållbarhet i företagens drift är vi stolta över.

Vi kommer förhoppningsvis skapa mer fysisk närvaro i Stockholm under året för att kunna hjälpa våra kunder där på ett bättre sätt med möbeltvätt och mattvätt. Kan vi vara på plats så kan vi hjälpa kunder som har mindre uppdrag på ett bättre och snabbare sätt.

Textilskydd för bättre möbelvård

Under 2018 kommer vi lansera ett nytt medel för textilskydd eller kanske mer känt som impregnering. Vi har en ny metod som är ett mycket bättre alternativ för naturen än de befintliga medlen på marknaden.Vi kommer lägga på detta medel på nya möbler och på tvättade möbler så kunden får ett bättre skydd mot spill och smuts.

Nordisk interiörtvätt 2018

Har du ett behov av att tvätta textila möbler eller mattor?
Vi hjälper er gärna med möbeltvätt eller mattvätt så kontakta oss på info@nordiskinteriortvatt.se

Stort tack för allt under 2017!
Nordisk interiörtvätt

Läs om våra tidigare uppdrag och se på referensbilder.