Möbeltvätt: sofftvätt och fåtöljtvätt

Vi har tvättat lite smutsiga soffor och fåtöljer i Göteborg. Tyget på möblerna var alcantara, alltså en typ av syntet mocka som är mjuk och känns som borstad läder. Det blir lätt smutsigt men är lätt att tvätta rent.

Smutsig soffa före tvätt.
Ren soffa efter tvätt.

Vad är alcantara?

I själva verket är alcantara ett syntetiskt tyg, det är mjukt med hög komfort som är väldigt slitstarkt och vanligt förekommande i offentlig miljö där det finns möbler. Till exempel är det vanligt förekommande på möbler i kontor, hotell och restauranger. En producent som sålt mycket av denna typen tyg är Gabriel och deras comfort.

Vi tvättar möbler i dessa miljöer hela dagarna och kan konstatera att det kan bli smutsigt men att folk tror då att det även är nedslitet. Så är inte fallet utan det går absolut att tvätta möbeltyget så det blir fint igen. Att tvätta är ju dessutom en hållbar lösning när det gäller hur man ser på sin inredning.

Hur tvättar man möbler?

Vi tvättar med vår vanliga metod som innebär dammsugning, fläckbehandling, rengöringsmedel, skurning och sköljning och det blir fina resultat. Läs mer här!

Vad kostar det att tvätta möbler?

Det bästa för priser är alltid att skicka in en förfrågan till oss via kontaktformuläret, där är de frågor vi behöver ha svar på för att kunna lämna ett bra pris på tvätt av möbler eller mattor. Men vi kan ge några prisexempel där du kan se priset utöver vår startkostnad på 500kr:

10 st kontorstolar: 2600kr
3-sits soffa: 1230kr
5st fåtöljer: 2050kr

Välkommen till oss på Nordisk interiörtvätt!