Tvätta stolar

Ett av de vanligaste uppdragen för Nordisk interiörtvätt är att tvätta stolar.
Smutsiga stolar blir oftast skitiga på armstöd och högst upp på ryggstödet och det är inte konstigt. På armstöd och ryggstöd tar man oftast med händer som kan vara smutsiga ellerså kan man ha lite handsvett etc som torkas av på stolen.

Rengör stolarna

För att rengöra stolarna så rekommenderar vi att använda vatten och rätt medel från JAMES för att få lossa smutsen. Så här rengör vi stolar:

 • Dammsugning
 • Fläckbehandling med JAMES medel
 • Rengöringsmedel
 • Skrubba
 • Skölj rent

Vanliga frågor för att rengöra stolar?

Vi ska ge lite mer info som ofta efterfrågas.
Till att börja med så tvättar vi stolarna på plats hos dig som kund, vi kommer ut till dig med vår utrustning och tvättar möblerna på plats hos dig. Det är en av Nordisk interiörtvätts stora fördelar. För att tvätta stolar så behöver vi ett utrymme att stå på, oftast ett mötesrum. Torktiden på tvättade möbler är ca 5-6h men det beror på hur bra ventilationen är i lokalen, ibland går det fortare än så. Man kan alltså använda sina tvättade stolr dagen efter rengöring.

Möbelvård?

Behöver du hjälp med möbelvård enligt ovan. Vi kan komma till dig och tvätta dina möbler.

Maila oss eller klicka här för att komma till kontaktformuläret.

 

Välkommen till Nordisk interiörtvätt.

Möbeltvätt / Mattvätt / Impregnering / Tapetsering

I denna videon visar vi de tjänster vi erbjuder dig som kund. Vi vänder oss till företag och privatkunder som behöver rengöring av sin textila inredning. Vi kommer till dig med vår utrustning och tvättar på ditt företag eller i din bostad.

Nordisk interiörtvätt

Företaget är godkänt för F-skatt och våra jobb är godkända för RUT avdrag. Vi utgår ifrån Göteborg men tar emot förfrågningar från hela norden. Vi tar engångsuppdrag och tecknar serviceavtal som är anpassade efter ditt behov.

Hur tvättar man inredning?

Vi har en beprövad 5 stegs metod och en smidig utrustning som ger bra resultat hos våra kunder. De maskiner vi använder har högsta betyg från branschorganisationen och våra rengöringsmedel är testade i samråd med textilproducenterna och TüV samt är biologiskt nedbrytbara.

Vi är nischade på textilvård för möbler och mattor.
Se en youtube video om som visar vår verksamhet:

https://youtu.be/bwP134d8J34


Välkommen till oss!

JAMES

De bästa rengörings och fläckborttagningsmedel som finns tillgängliga för textil inredning tillverkas av JAMES. Vi är stolta generalagenter för JAMES i Sverige och vill berätta lite om JAMES.

JAMES historia

James grundades 1927 och är specialiserat på produkter och råd för underhåll och rengöring av textila mattor, möbler och annan textil inredning. En utveckling från detta är att man tagit fram medel även för hårda golv som vinyl, PVC, LVT och laminat då det var ett natruligt steg från textilgolvet även till hårda golv.

James ligger i Nederländerna och drivs av familjen Peters.
I Sverige ligger generalagenturen hos oss på Nordisk interiörtvätt sedan 2013 och vi utgår från Floda som ligger utanför Göteborg.
Mer historisk info kan du läsa om direkt på JAMES hemsida.

Målet för JAMES

James vill behålla sin kunskapsledande position när det gäller hygien, allergier, underhåll och fläckborttagning av mattor, möbler och anna textil klädsel. Genom ständig innovation förbättras kundservice och omsorg

Alla råd och lösningar testas i James privata laboratorium. Om det uppstår en fråga som vi inte har något direkt svar på, kommer vi att berätta det för dig. Därefter kommer en grundlig analys att genomföras och lösningen dubbelkontrolleras. Våra utbildade och certifierade medarbetare ger dig den personliga uppmärksamhet du önskar.

Tillverkaren, återförsäljaren såväl som konsumenten är välkommen att rikta sina frågor angående underhåll och fläckborttagning av mattor, mattor och klädsel till oss. Genom att använda rätt produkter och genomtänkta lösningar kommer många fläckar och underhållsproblem att lösas. Den som kontaktar oss erhåller en lösning.

JAMES produkter

Du hittar alla James produkter i webshopen på vår hemsida eller hos våra återförsäljare som består av butiker som säljer golv, möbler och städartiklar. Vi har även återförsäljare som jobbar direkt mot företag som golvläggare och möbelföretag inom offentlig miljö.

Är du företagare och är intresserad av JAMES produkter så är du välkommen att höra av dig till Johan hos oss på Nordisk interiörtvätt. Kontakta johan på mail: johan@nordiskinteriortvatt.se

Välkommen!

Kaffe på mattan

Har du någon gång sett en kaffefläck på heltäckningsmattan? Just detta är något vi ofta blir kontakade för och tänkte därför berätta lite om hur du kan ta bort kaffefläcken på din matta.

Kaffefläckar

Kaffespill är något vi ofta ser när vi ska tvätta mattor på kontor. Man tar kaffe i kaffeautomaten och spiller på mattan när man är på väg till sin plats eller ett bord i personalrummet. Kaffe spills också tyvärr i samband med möten eller konferensen när man ska balansera kaffekoppen på en plats där det är lite utrymme, man råkar knuffa till den så man spiller kaffe på mattan.

Kaffefläcken är extra svår då kaffet som spills ofta är väldigt varmt, ca 90 grader. Dels är det en mörk vätska och det är också en varm vätska vilket gör att den suger in i textilfibern och lämnar spår efter sig. Även om man får bort allt kaffe på ”utsidan” mattluggen så kan det sitta rester kvar i kärnan av trådarna.

Spillt kaffe

Kaffe som är varmt är som sagt svårare att få bort helt i jämförelse till kallt kaffe. Det lämnar färgrester efter sig och bildar en kaffefläck på mattan. Kaffespill finns ofta på mattor men det finns också kaffespill på möbler som soffor, stolar och fåtöljer.

Ta bort kaffefläckar

Här kommer några tips på hur du kan göra när du precis spillt:

Hämta en stor pappersrulle och en kanna med kallt vatten. Försök direkt suga upp kaffet i paper och släng papperet när det är mättat.

Tryck bara pappret emot, gnugga ej. När det inte kommer up mer kaffe i pappret så kan du blöta ner ytan med kaffe genom att hälla kallt vatten på kaffet, sug upp igen i papper. Upprepa….

Det du gör ar att du späder ut kaffet med vatten och flyttar det från mattan till pappret. Skulle det bli en färgnyans kvar så kan du spraya ph neutralt medel på pappret och försöka torka över fläcken. Kom ihåg att inte gnugga, det gör att mattans lugg öppnar upp sig och blir fluffig, det ser tråkigt ut.

 • sug upp kaffefläcken i papper
 • upprepa
 • späd med kallt vatten
 • sug upp i papper
 • upprepa

Beständiga kaffefläckar

I de fall där du inte får bort fläcken på egen hand så kan man använda de specialmedel vi använder för kaffefläckar.

Vi använder medel från ett företag som heter JAMES och de marknadsledande på rengöringsmedel för textil inredning.

Vi rekommenderar då att man använder JAMES STAINWONDER för att ta bort kaffefläckar som är gamla och har torkat. Detta medel kan du köpa i vår webshop.

Skulle det fortfarande vara kvar så kan man behöva en mattvätt, alltså tvätta ur mattan genom att göra en djuprengöring.

Lycka till och välkommen att kontakta oss med frågor!
Nordisk interiörtvätt
info@nordiskinteriortvatt.se

Bli en möbelhjälte!

Vi vill tipsa dig som beställare om detta nyhetsinlägget från Göteborgs stad gällande ramavtal för återbruk av möbler inom kontor och offentlig miljö.
Från 1 maj finns nytt ramavtal för återbruk av möbler inom kontor och offentliga miljöer.

Läs här: https://avtalsnyheter.goteborg.se/2020/08/26/vi-soker-testpiloter-till-ramavtal-for-aterbrukade-mobler/

För frågor till Nordisk interiörtvätt gällande tvätt av möbler och mattor eller tapetsering så kontakta oss via formulär, mail eller telefon.

Alla uppgifter finns här: http://www.nordiskinteriortvatt.se/kontakt/

Välkomna!

Nytt ramavtal för återbruk av möbler inom kontor och offentliga miljöer !

Nordisk interiörtvätt är leverantör till det nya ramavtalet ”återbruk av möbler inom kontor och offentlig miljö” hos Göteborgs stad.

Från 1 maj 2020 finns ett nytt ramavtal för återbruk av möbler inom kontor och offentliga miljöer. Som beställare inom Göteborgs stad och andra anslutna kommuner, organisationer och verksamheter kan du enkelt renovera befintliga möbler, köpa begagnade möbler och även få hjälp av projektledare och inredningsarkitekter gällande återbruksprojekt.

Läs mer om nyheten här på Göteborg stads nyhetssida: https://avtalsnyheter.goteborg.se/2020/05/12/nytt-ramavtal-aterbruk-av-mobler-inom-kontor-och-offentliga-miljoer/

Nordisk Interiörtvätt är leverantör inom område C som innebär: möbelrenovering. Vi kommer helt enkelt vara behjälpliga med:

 • tvätt av möbler på plats hos kund
 • tvätt av mattor på plats hos kund
 • tapetsering av möbler

Vi ser fram emot att detta avtal för återbruk och möbler kommer att användas friskt så att vi alla kan bidra i arbetet för en bättre miljö. Både inomhus och globalt 🙂

Är du intresserad av detta och vill diskutera mer om detta avtalet gällande återbruk med oss? Du är varmt välkommen.

Kontakta oss på:

Nordisk interiörtvätt via formulär på hemsidan
Nordisk interiörtvätt via mail: info@nordiskinteriortvatt.se
Nordisk interiörtvätt via telefon: 0702-661557 – Alexander

Nordisk interiörtvätt på youtube!

Nu kan du hitta Nordisk interiörtvätt på youtube. Där ser du våra filmer när vi utför våra uppdrag inom möbelvård, mattvätt, impregnering. tapetsering med mera. Vi har lagt upp ett par stycken filmer och kommer fylla på med fler efterhand. Välkommen att prenumerera, gilla och kanske dela vårt innehåll. Det skulle betyda mycket för oss. Tack på förhand!

Tvätta möbler

Vi visar hur man tvättar möbler på bästa sätt och hur rent och fint det kan bli om man vill rengöra sina befintliga möbler. Ofta är det tvätt av kontorsmöblerna som behövs för att det ska kännas rent och fräscht igen. Vanligast är att man vill tvätta arbetsstolen som man sitter på varje dag, vilket man kan förstå. Vem vill inte ha en ren och fin stol. I matsalar eller fika rum förekommer mycket spill så där är det vanligt att vi utför möbeltvätt på soffor, fåtöljer eller klädda stolar. Sist men inte minst är det vanligt att man vill rengöra möblerna i väntrum eller lounger där man kanske tar en kaffe och äter något, ofta spills det något och över tid blir det för solkigt och det behövs då en tvätt av möblerna.

Mattvätt

Vi tvättar mattor i hemmiljö men blir oftast anlitade för mattvätt i offentlig miljö som kontor, hotell, skolor eller andra offentliga utrymmen där det finns heltäckande mattor. Vanligast är såklart kontor då mattor ofta är ett bra val av golv då det framförallt dämpar ljud och ger ett ombonat intryck för personal och besökare. Mattvätt ska genomföras regelbundet och är enkelt för oss då vi har bra utrustning till att utföra en riktigt bra mattvätt.

Textilskydd / Impregnering

Vi jobbar med att skyddsbehandla textil inredning och använder oss då av ett impregneringsmedel som är eco vänligt och är klassat för att ligga inom ramen för öko-tex 100 standard. Det betyder att det är ett bra miljöval. Textilskydd är vad det låter som, det ger ett skydd från smuts och fläckar genom att lägga sig skydd utanpå textilfibern. Det kommer bli smutsigt och fläckigt ändå men det fastnar inte lika hårt. Alltså… oavsett om man impregnerar möbeltyg eller mattor så kommer man behöva att tvätta dem men man ger textilen ett extra skydd som gör att det blir lättare att tvätta bort smutsen. Det ända man behöver tänka på är att planera för tvätt och lägga på ny impregnering efter en tid.

Tapetsering

Vi byter tyg på dina möbler om det är trasigt eller omodert så det inte passar in i inredningen. Det är lite svårt att filma när vi byter tyg på möbler men lite före och efterbilder ska vi kunna klippa ihop och lägga upp på youtube.

Sammanfattningsvis…

Vi kommer använda vår youtube kanal att visa filmer som kan vara nyttiga för dig. Som visar fördelar med våra tjänster, som visar hur du kan göra själv, tips och tricks på vad du bör tänka på. Vi ska försöka dela med oss av vår kunskap gällande textilvård helt enkelt.

Här är länken till vår sida på youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCE8hTj9zDAx6PL_5aeFSxqA

Välkommen att kontakta oss med frågor gällande:

 • Möbeltvätt
 • Mattvätt
 • Impregnering möbler och mattor
 • Tapetsering av möbler

Kontakta oss på Nordisk interiörtvätt bäst genom att skriva i formuläret eller maila oss på: info@nordiskinteriortvatt.se

Välkomna!

Möbelvård på café

Tvätta möbler på café är något vi gjort nyligen. I en offentlig miljö som ett café är så det cirkulerar det mycket folk. Besökarna äter och dricker såklart så det är naturligt att möblerna utsätts för mycket.

Tvätta möbler

För att verksamheten i cafét ska kunna förbli ostörd så tvättar vi ofta möblerna efter stängning, på det sättet förblir intäktsmöjligheterna ostörda och vi kan rengöra möbler i cafét på bästa sätt. Alla är glada!

Textilvård av Nordisk interiörtvätt

Efter vi tvättat möblerna så får vi ofta en nöjd kund då resultatet blir över förväntan. Vi har rengjort möblerna för kunden på plats och de kan använda dem igen efter ca 6h. Möblerna blir rena och fräscha för personal och besökare på ett miljövänligt och hållbart sätt. Kostnadsmässigt så är det lågt pris i jämförelse mot att köpa nytt eller att tapetsera om dem.

Bilder på möbeltvätt:

Nordisk interiörtvätt rengör fåtöljer.
På bilden har vi rengjort halva armstödet på fåtöljen för att visa en tydlig skillnad.
Här visar vi skillnad på en stol. Vi har gjort våran metod och rengöringsmedlet från JAMES har löst upp smutsen i möbeltyget, vi har tvättat bort smutsen i ett streck för att man ska se den tydliga skillnaden

Vill du veta mer om möbelvård?

Kontakta oss via kontaktformuläret här på sidan eller släng iväg ett mail.
Välkommen!!

Tapetsering

Ofta får vi förfrågningar från kunder om vi kan hjälpa dom med att klä om deras möbler.
Tapetsering ingår i våra tjänster, och är ett utmärkt sätt att förlänga och ge nytt liv till möblerna igen.

En kontorsstol med skadat tyg, en soffa med utdaterat och omodernt mönster eller en konferensstol som behöver ny ytstruktur.

Anledning till omtapetsering kan vara många och resultatet blir ofta väldigt lyckat.
Återbruk av möbler är en betydelsefull del i vår verksamhet, vilket är viktigt för oss och vårt ansvar gentemot vår ömtåliga miljö.

Att förlänga en möbels livlängd men att bibehålla stolens kvalité är återbruk när det är som bäst.

Kontakta oss vid eventuella funderingar