Impregnering

Impregnering av tyg och matta

Har du en ljus inredning eller kanske en ny textil inredning som är utsatt och riskerar att bli fläckig eller smutsig på kort tid så är det en ide att impregnera mattan eller möbeln med ett textilskydd. Att impregnera gör att du lättare kan torka upp tex mat eller dryck som hamnat på mattan eller stolen. Dock måste du fortfarande ha en planering för tvätt, när du väl tvättar så lossnar smutsen oftast lättare.

Vi på Nordisk interiörtvätt har länge väntat med att impregnera mattor och möbler då de flesta produkter som finns på marknaden idag är icke nedbrytningsbara av naturen eller farliga för vatten organismer. Nu har vi dock hittat en lösning som är ett bra miljöalternativ….

Textilskydd ECO

Vi är glada för nu kan vi hjälpa alla som vill ge sin textila inredning ett extra skydd genom att impregnera med en miljövänlig produkt som vi kallar TEXTILSKYDD ECO eller FIBER PROTECTOR ECO om vi har internationella uppdrag. Produkten är tillverkad i NL.

Produkten är baserad på nanoglas teknologi och är vattenbaserad. Tack vare att den är vattenbaserad luktar den neutralt vilket gör att man kan applicera den dagtid. Själva torktiden är ca 3-4 timmar och härdningstiden är sen 24h för att uppnå full funktion.

ÖKO_TEX 100 Standard

Produkten är testad och klarar kraven för Öko-tex 100 standard vilket gör den till ett bra miljöval.

Beställ impregnering?

Om du vill impregnera din inredning så är det bra att veta att vi kan impregnera en textil inredning som är ny eller nytvättad. Vi kan impregnera de flesta material men undviker gärna tyger eller mattor med 100% viskos. Skicka in din fråga så hjälper vi dig.

Klicka här och fyll i vårt frågeformulär med det du vill ha impregnerat så återkopplar vi till dig inom kort!

Välkommen!